Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Torvelan patsas vappunaTorvelan patsas vappuna

Toiminta 

Kyläyhdistyksen toimintaan kuuluu erilaisten tapahtumien ja retkien järjestäminen, osallistuminen muiden yhdistysten ja kunnan järjestämiin tapahtumiin. Näihin tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki kyläläiset, kesäasukkaat ja vieraat. Samoin yhdistyksessä on selvitetty alueen asukkaiden turvallisuusriskit ja niitä pyritään poistamaan ja pienentämään mahdollisuuksien mukaan.

Vuosittain järjestettäviä, vakiintuneita tapahtumia ovat mm. laskiaistapahtuma, vappulakitus ja nyyttikestit, juhannusjuoksuun osallistuminen, kesämenoa Hattu-seisakkeella, kalakisat, lokavalkeat ja rosvopaisti. Juhannusaattona järjestetty Säynätjärven ympärijuoksua ei enää toteuteta ainakaan samanlaisena kuin se on ollut viimeiset 10 vuotta. Toivomme, että jotain vastaavaa tulisi tilalle.

Muita mahdollisesti järjestettäviä tapahtumia ovat ruuanlaitto ja leipominen yhdessä, sienikurssi, peli-illat ym. Tämän lisäksi tavoitteena on järjestää erilaisia retkiä: marjastus- ja sieniretket, linturetki eväiden kera, kyläkävelyt, kävelyretket lähimaastossa sekä retket kaukokohteisiin esim. Turun tai Helsingin seudulle. Kyläsuunnitelmasta löytyy lisää toimintoehdotuksia.  

Alueen viihtyisyydestä on pidetty huolta viimeisinä vuosina mm. järjestämällä keväisin siivoustalkoita 24-tien varrella kylän kohdalla.

Viimeisin suuri ponnistus oli talkoovoimin toteutettu luontopolku Saaresjärventien ja Saareksentien välille.